top of page
Vyhledat

Celulitida - aneb, cesta k vítězství

Aktualizováno: 26. 2.


Není třeba se za ni stydět. Její přítomnost není výjimkou, ale spíše pravidlem. A co je nejdůležitější, není třeba ji vnímat jako nepřítele. Může to být pouhý estetický rys naší kůže, který však nemusí určovat naši hodnotu nebo sebevědomí. Ale když už chceme bojovat, jdeme na to!


odstranění celulitidy
celulitida

V salonu Better than diet nabízíme různé metody, které mohou pomoci zlepšit vzhled pleti a redukovat celulitidu, ale zároveň zdůrazňujeme, že to hlavní je v péči o sebe sama s láskou a respektem.


Jak tedy zvítězit?


Lymfodrenáž je číslo jedna v boji s celulitidou aneb přímý zásah.

Celulitida často vzniká právě kvůli hromadění toxických látek v tkáních. Lymfodrenáž může hrát klíčovou roli v odstraňování těchto látek a pomáhat vytvářet hladší, pevnější pokožku. Při pravidelných sezeních lymfodrenáže mohou klientky pozorovat redukci otoků, zlepšení tvaru postavy a snížení viditelnosti celulitidy.


Jaké jsou výhody lymfodrenáže v boji s celulitidou:

Odvodňování tkání: Lymfodrenáž podporuje odvádění nadbytečné tekutiny z tkání, což může pomoci snížit otoky .


Detoxikace těla: Stimulace lymfatického systému přispívá k efektivnějšímu odvádění toxických látek z těla, což může vést k zlepšení vzhledu pleti.


Zlepšení cirkulace: Lymfodrenáž pomáhá zvýšit průtok krve, což může podporovat regeneraci tkání a




Maximalizace Absorpce Krému: Teplo z termozábalů otevírá póry pokožky a zvyšuje průtok krve. To znamená, že pokožka bude připravena na maximální absorpci účinných látek obsažených ve speciáních krémech. To zvyšuje efektivitu krému a pomáhá zasáhnout hlubší vrstvy kůže, kde mohou aktivní složky působit.


Zlepšená Cirkulace a Lymfodrenáž: Teplotní účinek termozábalů stimuluje cirkulaci krve a lymfatický systém. To přispívá k odstranění nahromaděných toxických látek, což je klíčový faktor v boji s celulitidou. Kombinace tepla a krému poskytuje komplexní péči, která podporuje odvodnění a detoxikaci tkání.


Netřeba dodávat, že kombinace obou procedur je knockdown.


Ale celulitida se mnohdy nevzdá tak snadno, a proto máme v zásobě další účinné zbraně a jednou z nich je maderoterapie .



Maderoterapie je stará metoda, která pochází z Číny a Egypta, a v poslední době získává velkou popularitu díky svým pozitivním vlivům na pokožku. Při této terapii se využívají různé druhy dřeva, například válečky nebo destičky, které se pohybují po pokožce. Tyto dřevěné nástroje mají různé tvary a velikosti, umožňující tak cílenou masáž a stimulaci konkrétních oblastí těla postižených celulitidou.


Jak Maderoterapie Působí na Celulitidu?


maderoterapie

Zlepšený Průtok Krve a Lymfatické Drenáže: Pohyb dřevěných nástrojů na kůži podporuje lepší průtok krve, což může přispívat k odstranění nahromaděných toxinů a zlepšení výživy buněk. Současně maderoterapie podporuje lymfatický systém, což může pomoci odvodnit tkáně a snížit otoky spojené s celulitidou.


Rozproudění tekutin a hloubková masáž: Dřevěné nástroje mohou napomoci k rozproudění tekutin v tkáních, což snižuje otoky a zlepšuje strukturu kůže. Hloubková masáž pomáhá rozrušit fibrotická spojení spojená s celulitidou.


Stimulace Kolagenové Produkce: Maderoterapie může stimulovat produkci kolagenu, což přispívá k lepší elasticitě kůže a vyhlazení nerovností spojených s celulitidou.


A máme tady knockout v podobě masáže proti celulitidě


Speciální ruční masáže zvyšují průtok krve v ošetřované oblasti. Zlepšená cirkulace může pomoci odstranit nahromaděné toxiny a stimulovat živiny k dosažení postižených buněk.

Rozrušení Fibrotických Spojení, která mohou být příčinou vzniku celulitidy. Masáže mohou rozrušit tato spojení a přispět k vyhlazení povrchu pokožky.




…a vítězství je v kapse😊, ale….


v cestě k hladké a krásné pokožce, jsme na správné cestě. Avšak ve světě, kde očekáváme okamžité výsledky, je nutné si připomenout dva klíčové spoluhráče naší týmové strategie: trpělivost a disciplina.


Trpělivost: V boji s celulitidou není trpělivost jen ctností, ale i klíčovým spojencem. Změny ve struktuře pokožky a redukce celulitidy mohou trvat čas. Je důležité si být vědoma toho, že každý krok, každá masáž, každý termozábal, přispívá k celkovému cíli. Trpělivost je jako výdržný spoluhráč, který nás podporuje, když se vydáváme na tento krásný, avšak postupný vývoj.


Disciplína: Disciplína jde ruku v ruce a je dalším podstatným prvkem naší strategie. Udržování pravidelné péče, dodržování cvičebních rutin a správného stravování jsou jako pilíře, na kterých spočívá naše úsilí.

Trpělivost a disciplína jsou naše tajné zbraně, které nás posunou vpřed v naší snaze dosáhnout krásné a zdravé pleti. A v tomto boji jsme všechny hrdinky, které si zaslouží odměnu za svou oddanost sobě samým. Buďme na sobě hrdé, buďme trpělivé a disciplinované, protože každý krok směrem k naší krásě a pohodlí stojí za to.


V boji s celulitidou nám může být někdy těžké dosáhnout absolutního vítězství, ale to neznamená, že jsme selhaly. Naše úsilí a péče o sebe jsou zbraně, které nám mohou přinést mnoho výhod, ať už je výsledek jakýkoliv. Když se budeme cítit skvěle ve vlastní kůži, bez ohledu na viditelnost celulitidy, dosáhneme vítězství v osobním přijetí a péči o své tělo.


Péče o pokožku, masáže, termozábaly, maderoterapie a další techniky jsou naše spojenci v cestě k hladké a zdravě vypadající pleti. Tyto metody nám nejenom pomáhají dosáhnout lepšího vzhledu, ale také poskytují okamžité a dlouhodobé výhody pro naše tělo. Ať už jsme na cestě ke kompletnímu odstranění celulitidy nebo se snažíme pouze minimalizovat její vzhled, je klíčové si vážit každého kroku, kterým jdeme směrem k lepšímu pocitu o sobě.


Takže, když stojíme před zrcadlem, ať už s vítězstvím nebo neúplným úspěchem v boji s celulitidou, můžeme se s hrdostí říci: "Jsem na správné cestě. Udělala jsem něco pro sebe, a to je vítězství samo o sobě." V každém úsilí o péči o naše tělo se skrývá síla a sebeklam. A to je ten největší úspěch, který si můžeme připisovat.


43 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page